Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z přírody v 50. týdnu, 18.12.2016 22:55, Včelda, (Houby)
tohle mě fakt fascinuje, jak někdo neví co našel za houbu, ale chtěl by jí jíst... Za prvé je to dost neopatrné, až bych řekl sebevražedné, za druhé se stále nemůžu zbavit dojmu, že co se jídla týče nejsou houby žádné velké terno. Když pomineme léčivé účinky a několik druhů s opravdu velice specifickou chutí (lanýže, syrovinky, sírovec...), tak plus mínus chutnají všechny velice podobně a hlavně podle toho s čím a jak je připravíme. Tak opravdu nechápu tu snahu jíst všechno co jde. Snad jedině ten prvek, který často zmiňuju, že je to prostě zadarmo. A to je pro čechy mantra největší. Můj názor je, že kdyby někdo zpoplatnil vstup do lesa, respektive sběr hub, tak počet houbařů klesne o mnoho desítek procent. Každopádně stojím si za tím, že houby nestojí za riziko, že sním něco, u čeho není skoro stoprocentní jistota.