Kauza Tondovy fotky..., 28.11.2016 21:53, Zdeno(m), (O fotografování)
Boží člověk, skvělý parťák se srdcem na dlani, špičkový fotograf nejen hub, v dobré vůli poslal fotku vnuka...Necitlivé a netaktní srovnávání motorky s dítětem ho vedlo ke smazání obrázku, který jsem vnímal ( doufám, že nejen já..) jako poetický, půvabný a dokonce k omluvě(!)...Propásl jsem nějak ten proces a tak jsem kontaktoval většinu aktérů a získal obraz příběhu...Dospěli jsme k jakýmsi závěrům a já, mnohdy zastánce chorcheeého, konstatuji, že to nebyla šťastná replika. Jak jsme už mnohokrát konstatovali, zájem a priority uživatelů jsou dnes už natolik odlišné, že je jen zázrakem, že web funguje a získává další zájemce, kteří se mnohdy neztotožňují s většinovým zaměřením, tedy především širším záběrem fotografií z přírody a informací z aktuálního dění v lesích.Také osobní příběhy patří mezi přijatelné oblasti, přeci jsme spřízněni a dobré události u přátel jsou i našimi... Mezi priority "většinové" populace přispívatelů zpravidla nepatří sledování prezentace drobotiny včetně snímků z mikroskopu, vášnivé diskuze pouze o askomycetech. Většina z nás budovala i nahouby, které teď procházejí proměnami a pokusy pamětníků o plnohodnotné vzkříšení mají své limity v příspěvcích nepříspěvcích. Dovolím si připomenout, že Toník fungoval na nahoubách už od roku 2002 a chce-li mít někdo ucelený názor, nechť zaloví v archivu...Abych to uzavřel. Buďme tolerantní, respektujme každého autora a jeho rozhodnutí, co pošle a co ne. A teď prosba k Toníkovi. Byl bych rád, kdybys tu kouzelnou fotku poslal znovu. Říkejme tomu třeba reinstaĺace počítače, kdy se vrátíme do stavu, který byl před nápisem error na monitoru. Myslím si, že je to řešení, které bude mít logiku v zájmu naší komunity a dobrých mravů...