Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Dnes v Holomócu, 18.11.2016 16:55, petras, (Houby)
měl jsem tam chvilku čas,ale v parku nebylo nic.Cestou zpět jsem se zastavil kousek od Dětřichova,kde pravidelně rostou hlívy na poškozených bucích.Bylo poledne,skoro tma,mlha,na zemi vrstva námrazy,která spadla po nočním oteplení.Na jednom místě byla ve třech metrech krásná hlíva,ale nefotitelná.Na druhém místě,napůl ještě v ledu rostl pařezník.Tady jsem ho ještě nikdy nenašel,vlastně jsem ho ještě nikdy nenašel a letos už třikrát.
Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 18:55, vevanek, (Houby)
Pěkná nadílka
Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 16:55, petras, (Houby)
Rostou pouze k jedné světové straně,hlíva byla vidět z cesty a na druhé straně jsem prolézal podrostem,z cesty nebyl pařezník vidět.
Byl dost vysoko,měl jsem jenom malý stativ
vedle byl smrkový porost,byla tam dost tma
dotaz-dá sa to zožrat?
Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 17:38, Joska(m), (Houby)
Co myslíš?
Re: Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 17:56, petras, (Houby)
No do atlasu jsem se díval,ale že je to jedlé ještě neznamená,že to má cenu jíst.
Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 17:50, Zdeno(m), (Houby)
Hej, všetko sa dá...Čína, do octa i jako řízek jsem testoval...Ironií osudu si je nechávám na focení až do jejich odchodu, takže jich moc na talíři nevídám...
Re: Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 17:57, petras, (Houby)
Když jsem to doma rozmrazil,tak to nějak změklo,hlíva je v pohodě,ale toto se mi nějak nezdá.
Re: Re: Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 18:03, Zdeno(m), (Houby)
Pařezník je citlivější na mráz, mohl už několikrát zmrznout a roztát...Jak říkám, hranici konzumace si musí každý nastavit sám, nejlépe po zkušenostech ba i špatných...
Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 20:08, Lawnmower, (Houby)
Jednoznačně - zožrat! Jsou mírně nahořklí, ale jinak je to jako hlíva ústřičná.
Re: Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 20:14, petras, (Houby)
Jak rozmrzli,tak nějak změkli,tak nevím.(Ti pařezníci)
Re: Re: Re: Re: Dnes v Holomócu, 18.11.2016 20:57, karelzbrd(m), (Houby)
jak to nemá konzistenci jako čerstvá houba, nežrat. To je ta hranice, kdy to už nejde. Když mi doma rozmrzne hlíva, musí být prostě jako čerstvá, vícekrát přemrzlá a rozmrzlá je průser, to platí všeobecně pro všechny tyhle zimní houby.
jsou to krásné houbičky
stopky byly zmrzlé,nemohl jsem to uřezat
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30