Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Potřebuji poradit, 04.11.2016 15:42, vevanek, (O fotografování)
... proto jsem fotky dala do sekce "o fotografování". Jak víte, zkouším fotit s různým nastavením bílé a zajímalo by mě, které nastavení se vám zdá lepší. Vybrala jsem dnešní sametonožky. První fotka je automat
Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 15:42, vevanek, (O fotografování)
... druhá je "sluníčko"
... hlavně, když porovnám zelený mech na automatu, tak neodpovídá skutečnosti, zdá se mi nějak domodra a celá fotka taková "studená"
Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 16:19, petras, (O fotografování)
Mám rád teplejší a sytější barvy
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:09, karelzbrd(m), (O fotografování)
já taky a určo bych ztlumil stíny u třeně, je to černé. Ze stažené fotky z webu je to samozřejmě horší kvalita s tím cokoli dělat, ale asi chápeš, co tím myslím...
... tady už barva mechu odpovídá skutečnosti. "Sluníčko" je mi tak nějak bližší, mám ráda teplejší barvy. Tak, co myslíte? Fotky jsem jen ořízla a na doostření použila měkkou kresbu. S barvami jsem nic nedělala. Budu ráda za každý názor, radu, co se týče vyvážení bílé.
Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 16:10, petras, (O fotografování)
Auto mi vychází taky do modra,někdy použiju sluníčko i pod mrakem,párkrát jsem použil ve stínu,ale barvy vychází moc syté,je to jak kdy.Někdy nejde vůbec nic a když použiju přisvětlení,tak mám WB a stisknutím tlačítka info si kolečkem nastavím optimální bílou.Zbytek doladím v programu v počítači,ale většinou to už stačí,když to v lese neodfláknu.Chce to zkoušet,ale mám pocit,že je to každý den jiné.Mění se to taky změnou clony a o dost.Holt je to věda.
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 16:14, petras, (O fotografování)
A ještě jsem zapomněl,jak už to tu myslím i basset dával,jiné je to na monitoru večer,jiné ve dne.Já si upravím všechny fotky a pak si je dám v pásu vedle sebe a vidím,která vybočuje a znovu upravím,samozřejmě se tím většinou změní i velikost,tak se upravuje znovu.
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 16:43, TondazKralup(m), (O fotografování)
Jo já fotím hodně dlouho a svyvážením bílé mám obrovský problém.Obdivuji fottografy,kteří to umějí správně nastavit.Mě to prostě neposlouchá.Dola'duju to věšinou v zooneru.
Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:21, Bery, (O fotografování)
Ber si sebou středně šedou, tu dáš na místo kde chceš fotit...naměříš, zaaretuješ, odděláš papír s tou střědně šedou, fotíš.
Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 18:04, Lawnmower, (O fotografování)
Foť do RAWu, to je jednoznačná pomoc s WB. Vše "dovážíš" v klidu domova u PC.
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 18:44, Včelda, (O fotografování)
přesně tak, s vyvážením bílé se v lese nestarám, mám trvale Auto režim, a dorovnám až při úpravě RAWu
Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 19:32, vevanek, (O fotografování)
To bych potřebovala někoho, aby mě to naučil, sama si netroufám.
Re: Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 19:38, mipera, (O fotografování)
Taky bych potřebovala nějaké školení.
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 20:26, Bery, (O fotografování)
Dělám to stejně jako Lawn, vyvolat RAW není žádná věda.
Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 20:54, karelzbrd(m), (O fotografování)
taky používám autorežim a pak si s tím buď pohraju nebo ne. Nastavení bílé je pro pokročilé a to já technicky nezvládám... Stejně fotka dost často postrádá tu atmošku, co jsme viděli ve skutečnosti a právě proto ji doladíme později, pokud je to třeba.
Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:12, vevanek, (O fotografování)
Děkuji všem za rady Pokud jsem to dobře pochopila, tak víc to řešíte až v PC, než při focení a používáte (kromě Petrase) autorežim.
Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:15, Bery, (O fotografování)
Výhradně...ale fotím do RAWu.
Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:21, vevanek, (O fotografování)
A to já, bloud, si myslela, že vám ty dokonalé fotky lezou zrovna z foťáku a v PC jen upravíte drobné nedostatky
Re: Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 21:25, Bery, (O fotografování)
No však jo, tak jak píšeš, jen DROBNÉ ůpravy.
Re: Re: Re: Re: Re: Potřebuji poradit, 04.11.2016 23:08, vlk(m), (O fotografování)
...chi chi chi...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30