Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyrazil jsem za barák do rokle, 01.10.2016 21:15, petras, (Houby)
Díky,já jsem věděl co chci,zpočátku jsem na to neměl přístroj,a pak jsem skutečně nevěděl co s tím,Honzík mě nasměroval a já říkám,pokud člověk chce,tak se naučí všechno.Za všechno můžou OHOUBY a Vy všichni.Původně jsem nechtěl kupovat ani toho prvního Olyho,natož druhého,pak další hejblátka k němu,pak jsem pochopil,že bez pořádného počítače to taky nebude nikdy ono.Tak to stálo dalších dvanáct litrů.Ještě uvažuji o makro světle.Dost mi pomohly programy k úpravě fotek,jeden už byl v desítkách a další dva jsem si po delším boji stáhl.Nakonec,když vidím upravené fotky vedle sebe,tak se dá dobře posoudit,jestli některá neujela a případně ji opravit.Myslím,že už neutíkají do žluté a zelené tak moc jak před časem.Za všechno může moje povaha,když někdo řekne,že to nejde,tak já to musím udělat.Dopředu mě žene uznání a chvála.Neberte to jako vychloubání,ale začal jsem fotit s Pionýrem,pak nějaký kinofilm,potom 6x6 a začal jsem dělat barvu někdy v osmdesátkách,pak už to nemělo cenu,barevná fotografie se dělala ve Fotolabu a nebyla už tak drahá.Měli jsme doma pletací stroj,tak jsem začal dělat manželce a dětem halenky,sukně až jsem pletl kostým s norským vzorem,pak už nebylo nic složitější,tak jsem toho nechal.Když se narodila dcera,koupil jsem manželce el. šicí stroj.Nechtěla na něm šít,tak jsem začal já.Hlavně jsem ji šil z Burdy věci,které se nedaly nikde koupit,dělala mezi ženskýma,tak mi dělalo dobře,že ji to záviděly.Nebyl problém lyžařská kombinéza,šaty,bundy,kalhoty,nakonec jsem začal i kůži,kdyby někdo potřeboval,tak mám ještě pořádnou zásobu i jelenice.Pak začala doba tržnic,tak jsem toho nechal.V devadesátém čtvrtém jsem odešel od lesů a začal dělat v pneumatikách,nakonec jsem se naučil i práce v pneuservise.Mimo praní zvládnu vše v domácnosti,vaření,zavařování,po odchodu do důchodu jsem začal dělat s motorovou pilou v lese.Je toho daleko víc,momentálně chodíme stavět krby a kachláky.Škoda jen,že nic neroste,jak já bych fotil.