Re: Cena medu...., 02.07.2013 22:38, Forrest Run(m), (O přírodě)
Část fčelek skončila na kamarádově zahradě v Radotíně...ano, tušíte správně, taktéž v záplavové zóně!:o)
Bylo 2.června 2013..
Pamatoval jsem si údaj o průtoku Vltavy ve chvíli, kdy se voda v roce 2002 vylila do zahrady, takže jsem se neznepokojoval, ale to jsem se šeredně přepočítal......toho průtoku sice Vltava nedosahovala, ale něco mě tam stejně "přivolalo"...jakoby si fčelky telepaticky zavolaly o pomoc....tentokrát nebyl hlavní problém Vltava, ale Berounka...když jsme s Kájinkou dorazili na místo, právě se v Radotíně stavěly protipobodňový bariéry a oblast se uzavírala.
Když jsme viděl tu spoušť na zahradě, skoro jsem se rozbrečel...na zahradě přes metr vody, nástavky(části úlů) proud zanesl na druhou stranu zahrady k plotu, u největšího úlu koukal z vody z 5 nástavků jen ten nejvrchnější.
Fčelky lítaly jak nepříčetný a bodaly....měl jsem s sebou kombinačky, tak jsme se s Kájinkou prostříhali zezadu skrz pletivo a Kájinka se se mnou srdnatě a solidárně ponořila do ledový vody....silnej proud a furt to stoupalo.....nejvyšší úl jsme společnejma silama dostrkali k plotu, ale dostat ho na svah protipovodňovýho hlinitýho valu už bylo nad naše síly. Já zůstal u úlu a držel jsem balanc...Kájinka šla pro pomoc...sehnala jednoho místního mládence, Honzíka, kterej nicméně po cca 20.žihadle prchnul...a ano, tušíte správně, i toto mělo dohru v nemocnici a na kapačkách-vzal to sportovně, prej tam byly móóóc sexy sestřičky!:-)
Nakonec jsme se rozhodli přivolat hasiče.
Radotínský dobrovolný hasiči, Zlatý Kucí, docela rychle přijeli, na to, že se na ně v tý chvíly valily hromady dalších požadavků, oblíkli neoprény, fčelařský kukly, přivázali se na lana a záchrana fčelek mohla konečně začít.
Moje maličkost jim aportovala jednotlivý nástafky k plotu a oni je tahali na val, kde jsem si je později poskládal do jednotlivejch úlů.
A i když taky pres veškerou opatrnost schytali pár žihadel, brali to sportovně a moje veliký díky skromně odmítli s tím, že jen dělají svoji práci....