Re: Pavučinčí milenci, 02.09.2016 14:57, chorcheee(m), (Houby)
Zároveň jsem čubrněl, jakou lásku dáváte někteří do úprav fotografií. To já to často flákám a neměl bych se tedy divit, že sklidím pak kritiku
. Basset psal, že mu výroba jednoho stacku (= jen finální schroustání dávky PC) na jeho počítači trvá asi 20 min. Pamatuji si dobře? Na mém notebooku i kancelářském "velkém počítači" je to pro 16 MPx fotografie od asi 20 sekund do méně než 2 minut (v závislosti na počtu fotografií a použité metodě zarovnání a vlastním skládání). To se tedy červenám, že když mám tak dobré technické zázemí, měl bych se asi také víc snažit (= když vyprodukuji sračku, necítit lítost ji smazat a začít znova). Zejména, když budu mít v Českých Budějcích svou první výstavu. Přijedete na vernisáž? Někdy po půlce září...
A abych zase, jako obvykle, jen nefilozofoval, přidám pavučince, které hojně rostly ve smrčině nad Modravou na Šumavě, asi 1100 m/m v horské smrčině. Na rozdíl od těch, které jsem našel asi před měsícem u Kamenice nad Lipou, tyto nezapáchaly po kozlovi. Tak já nevím, datlový (C. scaurus)? I když ten, právě koukám, má většinou mnohem tmavší klobouk. Předem díky!
A držte se, jste dobří!