O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Neprší a neprší., 01.09.2016 15:04, Bery, (Houby)

V LP jsem našel jen tyto kosmatky, a bělokosmatky které jsem nefotil.

Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 15:04, Bery, (Houby)

To směr Bruntál je lepší situace...pro Vlka, aby nezapomněl jak vypadají.

Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 15:56, alesjirsa(m), (Houby)

Křemenáč březový.

Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 20:33, vlk(m), (Houby)

...Bery dikec za křemílka...

Ne že by nebylo co fotit jiného, ale ti dlouhonozí mě dlouho zdržely.

Kozák šedohnědý.

Přímo z pařezu.

Díky Zede za důvěru, ale jsem ještě malej.

Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 15:29, Mišák Mikšík, (Houby)

Bery čím fotíš mohu li se zeptat, fotky jsou naprosto úžasné, jak z pohledu ostrosti tak barevnosti...klobouk dolů

Re: Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 17:10, Včelda, (Houby)

na první pohled je to dobré, druhý detailnější odhalí jisté artefakty, takže mi z toho všeho vychází,že jsou to zde oblíbené stacky

Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 17:27, vevanek, (Houby)

Stacky, tomu já nerozumím, hodnotím fotky pocitově. Ale když se to umí, tak proč ne...

Re: Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 18:00, Včelda, (Houby)

no ba Souhlas. Nicméně alespoň využiju této příležitosti a zeptám se - kdo děláte stacky - je problém s artefakty při každém skládání nebo to vzniká jen občas? Bavím se o těch oblastech, které jsem si dovolil na jedné fotce zakroužkovat...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 18:43, basset(m), (Houby)

Já osobně si myslím, že ty artefakty vznikají v místech, kde se nepodaří ani z jednoho snímku ztotožnit ani barvu ani objekty. Často to dělá třeba jenom jedna fotka z několika. Takovou je potřeba vyloučit a pokračovat s menším množstvím fotek.
Dělám stacky také, ale jenom omezeně. Když se nepovede, radši dám jednu fotek, která se mi nejvíc líbí nebo vůbec žádnou. Vyrobit stack v mém případě z pěti 24MB fotek trvá na mém "počítadle" skoro 20minut, omezeni na 4 asi patnáct ... Někdy takový stack dělám i třeba 2 hodiny a nakonec zjistím, že je vše na prd. Dost záleží na zachovaní shodnosti podmínek při focení. Vadí světlo, odrazy, vítr, chybné zaostření jednoho ze snímků ... Navíc myslím, že na velké houby v přírodě úúúúplně zbytečné. Fotka na monitoru nějak vypadá, ale nedovedu si jí dost dobře představit vytištěnou. To jsem radši ani nezkoušel.
Ale Bery má ty stacky velice koukatelné a má pro to cit. Někdy to prostě nevyjde a alespoň máme co komentovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 21:52, Včelda, (Houby)

díky Henry za odpověď. Já to právě zkusil jen jednou, a to ještě ne na houbě ale broukovi, ale nadělalo mi to tam právě takové podobné prasárny, a než bych se s tím hodinu retušoval, tak jsem to radši vzdal a hodil stacky za hlavu...

Re: Re: Re: Neprší a neprší., 02.09.2016 11:17, Bery, (Houby)

Nevím jesli to není ironie, ale odpovím. Už jsem tu psal že fotím 100vkou makro od canonu (tělo nepodstatné). Vše nastaveno na manuál krom AF zaostření, expozimetr jen pro orientaci, bar. prostor-Adobe RGB. A pokud to byla ironie, tak právě ten převod do s RGB by mohl dělat barevnou neplechu, ale zatím mi to nikdo neřekl.

Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 02.09.2016 11:31, Bery, (Houby)

Ještě jsem zapomněl, občas používám 24ku od Sigmy. To je Mišáku asi vše.

Re: Re: Re: Re: Neprší a neprší., 02.09.2016 12:59, Včelda, (Houby)

to Mikšajz určitě jako ironii nemyslel a stejně tak ani já. Ty fotky vypadají dobře, mě tam zarazily ty artefakty - z práce jsem vycepován podobné záležitosti vidět - a tudíž mě hned napadly stacky, jelikož přesně něco podobného mi vzniklo na stacku taky. Navíc je to vcelku moc hezky proostřené a pozadí naopak ve velkém defocusu.

Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 16:50, vevanek, (Houby)

To jsou výstavní fotky

Re: Re: Neprší a neprší., 01.09.2016 16:58, Pavla, (Houby)

Možná malej, ale móc šikovnej.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30