O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 12:39, Forrest Run(m), (O přírodě)

Můj sen je přesvědčit o kvalitě, serióznosti, smysluplnosti i potenciálu stránek naše největší "profi"/"vědecký" mykology, aby k nám občas jukli a podělili se s náma třeba o korektně určený nálezy suprvzácnejch hub....prvonálezy pro ČR, houby ze zahraničí, vzácný formy...prostě mykošpeky, který nejsou zveřejněný nikde jinde a ke kterejm by dodali (surový) makro/mikro popisky a tím bychom byli naprosto unikátní
A my bysme jim na oplátku nabídli svoje nohy, oči i ruce, pokud budou provozovat nějakej terénní výzkum/sledovačku konkrétní hubky, případně užší skupiny hub....

Pokud na to bude mít občas někdo z moderátorů nebo moderátorama prověřenej a doporučenej(=záruka serióznosti) z nás čas, nervy a schopnosti, mohl by se třeba přihlásit coby:

MykoDobrovolník

Varianty:
1)Dobrovolník Domácí-komu pokročilej věk, zdravotní stav nebo permanentní péče o (moc starý/mrňavý) členy rodiny neumožňuje účastnit se terénních aktivit, ten by třeba pomohl s psaním předběžnejch zpráv, korekturama, datlováním hub do seznamů ála Excell a za to by si naporoučel, co mu má vědátor na oplátku přinýst v košíku až pod nos!;-)

2)Dobrovolník-Pěšák..."MykoBigoš";-)-s lesem/parkem za humnama....uvedl by svůj(mikro)region, zda-li je schopen/ochoten fotit/sušit exikáty/dělat sporootisky,..... a na férofku se pochlubí svojí úrovní znalostí, aby zadávající mykolog zjistil, jestli má zrovna někoho v lokalitě, kterou potřebuje zdokumentovat, a nakolik ho musí MykoAsistenta proškolit!

3) Dobrovolník MotoStřelec-diponující vozidlem.
Uvedl by, odkud je, jak daleko je ochotnej jet, jestli může být k dispozici spíš nepravidelně/skoro kdykolif/pouze o weekendech/ pouze v pracovní dny/,..
Jestli je ochoten na lokalitu odvézt dotyčnýho badatele(nedisponuje-li autem), kolik bude chtít přispět na benzin....nebo že si by rád v rámci "úhrady v naturáliích" nasápal na lokalitě koš jedlejch hub, pokud to nebude průzkum v NPR nebo v NP!;-)

Pokračování...

To jsem se dneska ale rozepsal..

Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 13:36, Forrest Run(m), (O přírodě)

Pokračování potřeštěnejch nápadů!;)
Váhám, zda-li to dát sem nebo do Vývoje stránek,když tak to, Romčo, podle vlastního uvážení převexluj, prosím!;)

Pokračování kauzy Dobrovolníci

4) Dobrovolník-"Všudybyl"-cestuje po celý republice....viz bod 3 předchozího příspěfku+vidím i využití coby spojky mezi vzdálenejma destinacema-Praha/Brno/Ostrava....neocenitelnej v době výstaf, kdy by se převážej z jednoho koutu republiky na druhej přeprafky hub, plakátů, fotek z fotosoutěží, muzejních/soukromejch sušenejch exponátů:choroše, hvězdofky,..,

Někde v rozbalovacím BlogoMenu bych to viděl na butónky "Nabídka/Poptáfka"

Konkrétní příklady:
Jiřík Burlík 1)Vede kolektivní ofikoprojek "Houby Města Prahy", monitoring fšech zajímavějšíg hub Velký Prahy....takže třeba i Klánovickej les, Satalickej/Chuchelskej les,....právě dokončuje loňskej projekt, takže pokud někdo máte nějaký "pražský" houbelec, pošlete mu o nich bleskem info na burlik.burlik@seznam.cz nebo i přeze mě....až mi to Jirka přepošle do mailu, do vložím sem i vzorově vyplněnou tabulku, abyste věděli, jak na to!;)
Loni jsem třeba v parku u Satalic objevil a zdokumentoval kvanta vzácnější Hvězdofky vlasohlavou......
Letos tento projekt pojede taky!:-)

Dále ho coby Jihlafskýho Nejvrchnějšího MykoFührera zajímaj (nejen)červenoseznamofky z Vysočiny, specializuje se na lošáčky a hnojníky, nicméně bude rád za jakejkolif zajímavej nález-teď by třeba potřeboval na Vysočině lokalitu na Kyj zprohýbaný-Kápóóó, Hombré, byla by?
Jezdí trasu Praha-Jihlava, takže exikáty můžete můžete po domluvě nechat buď v jednom městě nebo druhým, případně i po cestě!

A teď si přihřeju svou mykopolífčičku:

Forresťák:potřebuju sporovotisky/exikáty:
Kačenky, fšechny Smrže, Kotrč kadeřavý, Choroš oříš, Penízovku sametonohou, Opěňku, (divokou)Hlívu plicní/ústřičnou, Čirůfku májofku a Závojenku podtrnku!:-)
V případě zájmu zaškolím/vysvětlím a pak se budu revanšovat substrátama a sadbou těchto hub!:-)
Díky!:-)

Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 13:45, Forrest Run(m), (O přírodě)

Pokračování:

Eventuálně aby nás MykoElita rovnou využila coby důstojnou prezentaci svýho fotomykoportfolia, pokud ji nikde jinde pořádnou nemá!;-)

Něco jako "Vláďo Antoníne, pošli fotky a nahrubo nadatlovaný popisky, my Ti to poladíme, učešem a pak budeme fšude machrovat, s jakou Světovou Veličinou máme družbu!;-)"

Některý z mykovědců se možná budou bát toho, že jim někdo upirátí velevzácný fotky-co takhle udělat Automatickej Vodoznak třeba s pápisem www.ohoubach.cz?....mustr zde nebo takovejhle decentní...Satelitní mapy
...bylo by možný, aby to systém dělal automaticky?

Zdeno, neuvažoval jsi o tom, že bys začal na svých blozích směrovat lidi právě na ohoubách.cz nebo je to ještě předčasný?

Romčo a co Ty na KnihuXichtů, alias Facebook, "Ano"/"Nikdy!!!"/ "Až někdy v daleký budoucnosti, teď by to bylo kontraproduktivní!"?;-)

Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 15:10, admin(m), (O přírodě)

Automatický vodoznak - asi bych ho zvládnul přidat, pokud na to bude poptávka

Facebook - nevím co přesně s ním máš na mysli, konkretizuj plz.

Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 15:17, Forrest Run(m), (O přírodě)

Mě se na FB neptej, já tam byl jen jednou, abych si mohl prohlídnout nahý fotky kámošky!;)
Už když jsme předloni točili s Květnatcem rozhlasovej pořad o houbách, tak to nějak mělo FB Profil a prej hojně nafštěvovanej, z čehož měl pan redaktor radost, jinak nevím, jestli by nám to třeba nepomohlo zvednout náfštěvnost nebo přitáhlo další MykoNadšence?
Zeptej se holek, ty jsou na tom imrvére!;-)

Re: Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 16:30, admin(m), (O přírodě)

Mě se na FB taky neptej, mám k němu podobnej vztah, ani registrován nejsem

Ale pokud se najde nějakej nadšenec, kterej by na něm profil stránek založil, rozšiřoval a udržoval, tak proti tomu nic nemám a poskytnu mu svou součinnost. Příp. se na to podívám sám, až skončím s vývojem webu, ale lepší by byl ten dobrovolník nadšenec, hlaste se

Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 23:26, babka mechová, (O přírodě)

Pardon.Nejsem ani vědátor ani dobrovolník.Jen podotknu maličkost.Jakýkoliv vodoznak vám naruší ostrost některých důležitých částí fota.Možná by to byla škoda.

Re: Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 03.03.2012 11:33, Forrest Run(m), (O přírodě)

Mechovečko, vždyť jsem se snažil vysvětlil, že kvůli mě se to dělat nemusí...nicméně že to možná bude potřeba kvůli elitním mykologům, aby neměli strach, že jim jejich unikátní fota někdo "zprivatizuje"....jak se říká:"Bejt připraven znamená nebejt zaskočen!":-)

Podobně jak to o pár příspěfků vejš píše Romča, že by rád stihnul maximálně vytunit, vycizelovat a odladit web ještě před sezónou, proto i když už udělal sakra velkej a kvalitní kus práce, neusíná na vavřinech a maká dál!:-)

Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 18:20, Zdeno(m), (O přírodě)

Samozřejmě...Při příštím příspěvku nasměruji...

Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 01.03.2012 20:43, Joska(m), (O přírodě)

Ahoj Forre! Víš, je to pěkný, mít spoustu plánů. Ale při Tvé nadměrné zásobě aktivity to může mít přesně opačný účinek a spoustu lidí tím odradíš. Zkus si občas vzpomenout na úsloví: "Méně je někdy více." Každá aktivita potřebuje tahouna, ale asi bys neměl své okolí zahltit. A jinak? Jinak dobrý, stačí si občas říct: "Usmívejte se, bude hůř!" ;-)

Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 20:56, kápo(m), (O přírodě)

s tou lokalitou--že váháš--Želiv,-Pelhřimovsko,Vysočina

Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 20:57, kápo(m), (O přírodě)

to byla reakce na lokalitu kyje pro Burlíka

Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 20:58, Forrest Run(m), (O přírodě)

No tak, šup, šup, mailuj na burlik.burlik@seznam.cz a rovnou tam zaurguj tu vzorovou tabulku pro "Houby Prahy"!:-)

Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 21:07, kápo(m), (O přírodě)

Jakou tabulku?se mi snažíš vnutit ňákou stíhu néé?

Re: Re: Re: Re: Vědátoři a dobrovolníci společnejma silama!:-) , 02.03.2012 21:25, kápo(m), (O přírodě)

Jo a tuhle adresku mi mejík vyhodnotil jako neplatnou,použiju obvyklou

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30