Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Brna, 03.09.2016 11:31, Patrik(m), (Houby)
Naprosto úplně ve všem s bassetem souhlasím. Je to tak, já bydlím na Severu Moravy, v takovém odlehlém koutku republiky na který se často zapomíná, proto jen málokdy slyším o nějakých pořádaných přednáškách (které jsou ještě k tomu jen párkrát na podzim, kdy na to absolutně není čas) a co se týká výstav hub, to samé. Nemůžu jezdit až do Prahy jen abych si poslechl hodinu přednášku, i když velice zajímavou. Je to tu z mykologického hlediska strašně málo prozkoumané, např. v okolí Prahy, tam už je prohledaný snad každý cenťák lesa, a tady? Přitom třeba Jesenicko je z mého pohledu daleko zajímavější, než jakékoliv místo v Čechách, ano - myslím tím i Šumavu... A co se týká těch odborných časopisů a článků? Jenom Czech Mykology stojí roční předplatné, pokud se nemýlím 800 kč. A kdybych ještě k tomu připočítal všechny ty monografie, které nejsou volně na internetu přístupné a které bych potřeboval, no to jsou částky... Potom se nedivím, že mi lidi tvrdí, že houby jsou "takové tajemnější, oproti třeba rostlinám".
A ano, myslel jsem to přesně, jak říká basset - mohly by se sem tam nějaké zajímavé kousky uveřejňovat na nějakých předních českých či slovenských mykowebech - třeba tady
.... Já nebo někdo jiný by je určitě rád zařadil do atlasu...