O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

z posledka tu mám, 24.08.2016 20:42, Lawnmower, (Houby)

hořčáky

Re: z posledka tu mám, 24.08.2016 20:43, Lawnmower, (Houby)

a hnědáka

Re: Re: z posledka tu mám, 24.08.2016 21:05, Bery, (Houby)

Japá to děláš, že tu hloubku ostrosti máš jak střiženou?

Re: Re: Re: z posledka tu mám, 24.08.2016 21:10, Lawnmower, (Houby)

Jak tak koukám do tvého portfolia, nejspíš obdobně jako ty. Dobrej objektiv je výhoda.

Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 24.08.2016 21:56, Zdeno(m), (Houby)

Všímám si, že míváš dolní část obrázků hodně rozostřenou, nevím, zda je to autorský záměr, či špatný odhad při kompozici...

Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 06:04, Lawnmower, (Houby)

No jasně, to je daný větší ohniskovou vzdáleností optiky. Když bych používal 50-ku, byl bych blíže k objektu a i hloubka ostrosti by byla větší, tedy bez tohoto jevu. To ostatně samo sebou víš. Jenže mně se to zrovna takhle líbí.
Dobrá, časem nasadím i širší sklo (50 mm, 37 mm mám) a pořídím pár fotek.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 06:15, Zdeno(m), (Houby)

Taky kdybys byl výše, nedostaly by se do obrázku ty nižší neostré objekty. Ale proti gustu...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 17:13, Lawnmower, (Houby)

No vidíš já myslím že právě když je aparát nízko, nejlépe na zemi, pak to není úplně běžnej pohled. Jo, je to "bugs eye view" a o to mi právě jde. Z nadhledu fotí kdekdo, to jsem mohl ušetřit tísíce za stativ, kterej mi právě toto umožní.
Ano, je to záměr, zatím mě to takhle baví a ještě nějakej čas při tom vydržím.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 18:28, Zdeno(m), (Houby)

Byl to jen můj pohled, tys autorem...Pro tenhle "horizontální" styl, kde je náměr nula, stačí sáček rýže pod foťák...Mohl jsi ušetřit tisíce...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 18:58, Lawnmower, (Houby)

Ne ne, to už mám mnohokrát vyzkoušený. Zkus několikavteřinovou expozici na rejžovým stativu....
To je loterie.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 20:03, Zdeno(m), (Houby)

Aber nein...Zafixuj, zmáčkni citlivě samospoušť a klapne to...Jinou než několikavteřinovou expozici ovšem vlastně ani standardně nepoužíváme,že...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: z posledka tu mám, 25.08.2016 20:46, Lawnmower, (Houby)

Samozřejmě že několikavteřinovou samopoušť, anebo dálkáč. Ne, spokojenej sem v mnoha případech bejt nemohl.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30