O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

dnes v lese- nad Rychtářovem, 18.06.2013 21:43, MACEK, (O přírodě)

Ojedinělost - zachovalej obrázek na statné borovici u cesty

Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 19.06.2013 13:22, vlk(m), (O přírodě)

...to se divím, že už nevisí někomu na chajdě...asi je vysoko...

Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 18.06.2013 21:43, MACEK, (O přírodě)

slušnej dubáček

Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 18.06.2013 21:43, MACEK, (O přírodě)

Otázka pro lesního muže. Je tento stav běžná technologie při pěstování smrkového lesa ? Pro mě je to "bordel".

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 18.06.2013 22:40, Zdeno(m), (O přírodě)

To Vyškovsko mne bude doprovázet snad až do hrobu...Rychtářov - pojem z taktických map vyškovské vojenské školy, kterou jsem navštěvoval v letech 1966-1968...Pak se to nějak srpnově zvrtlo a já tam skončil...Ale líbil se mi ten kraj i lidi...

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 19.06.2013 05:02, Lesní.muž, (O přírodě)

...odpověď pro MACKA.
Ano, pokuď vím z okolních lesů, je to běžné pěstování smrkového lesa a nejen smrkového. Nám když se něco podobného stane, tak z toho máme radost. Na přiložené fotce je to vidět,vzniklo kůrovcové oko v asi 30 leté smrčině. Dřevo si vzali samovýrobou koňáci na tyče, uklidili větve, no a my loni na jaře postavili oplocenku a vysázená jedle bělokorá. Bude si na tomto místě mlaskat, přistínění ze všech stran, hluboká půda s dostatkem vláhy. Majitel lesa ze zákona není povinen zalesnit plochu do 4 arů, ale to jsou ty správně velké plochy pro navrácení jedle do našich lesů. Tak hezký den přeji.

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 20.06.2013 07:09, X68jk, (O přírodě)

Přesně tak vypadají lesy v polesí kolem Třemešné ve Slezsku.Vracejí se církvi,takže každej se snaží odvézt z lesa co se dá,bohužel podle toho vypadá výsledek,někde se nedá vůbec vejít,když se snažím projít běkterá místa,padám doslova na hubu.Foťák nenosím,na to si moc cením,ale zkusím něco vyfotit.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30