Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dám pár kapek, 06.07.2016 21:16, petras, (O přírodě)
Ještě se začnu červenat
.Já si myslím (skromně)
,že fotit trochu umím,fotím skoro 60 roků,ale naposledy na film a digi mi nic neříká.Mám pětku,nejdřív jsem nebyl schopen udělat žádnou fotku ani na dvoře,pak mi Honzík poradil pár věcí a už jsem pár věcí pochopil.Všude píšete,že clona by měla být ve středu,já většinu fotím na 22 a nezdá se mi,že by to bylo horší než třeba 16.Zatím jsem neměl dost času si udělat pořádné porovnání ve vztahu oh.vzdálenost,clona a pod.Zatím mi vychází jako nejlepší jít co nejblíž a clonu 22,aby byla co největší hloubka ostrosti.U těch kapek jsou asi fígle,jak je rozzářit,a myslím,že už na to trochu přicházím.Včera jsem fotil vnučku a fotky v pohybu jsou taky dobré.Je to na dlouhou dobu,naučit se fotit podle všech možností této mašinky.Zatím jsem moc neřešil úklid a pomalu začínám i s podsvícením a stíněním,ale chce to dost času a já ho moc nemám.Zrovna dnes jsem spěchal z nákupu v Polsku,rozvážet rodině maso a pak zavařovat okurky.