O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 18:09, alesjirsa(m), (Kvízy)

Nikdo správné řešení bohužel nedal, ale děkuji alespoň těm, co se zúčastnili.
Zde jsou správné odpovědi:
1. Pýchavka dlabaná (Lycoperdon utriforme) - Ještě celkem hodně mladá plodnice.
2. Korovitka vakovitá (Diatrype bullata)
3. Slizopórka dvoubarvá (Gloeoporus dichrous) - Celkem vzácná houba rostoucí na mrtvém dřevě listnáčů. Je význačná hlavně zbarvením pórů. Zařazena v Červeném seznamu jako VU (zranitelný druh).
4. Muchomůrka růžovka (Amanita rubescens)
5. Chmerek vytrvalý (Scleranthus perennis) - U nás dost hojná rostlina rostoucí v početném množství na okrajích jehličnatých lesů.

Moc účastí tentokrát patrně nebylo, proto se ptám: Má cenu dávat kvíz opět příště ?

Účastněným posílám obrázek. A ještě jednou se omlouvám Zdenovi, že jsem mu překazil kvíz.

Re: Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 18:23, Patrik(m), (Kvízy)

Zajímavé, tohle jsem u nás nikdy neviděl, zřejmě to bude tímhle ...

Re: Re: Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 18:23, Patrik(m), (Kvízy)

Myslím tím ten chmerek...

Re: Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 18:26, Zdeno(m), (Kvízy)

Nic jsi nepřekazil, díky za práci, kterou pro ostatní děláš. Samozřejmě dej kvíz opět, třeba se dočkáme dob, kdy (jako kdysi na nahoubách...) soutěžily desítky zájemců. A nestěžujme si a nežehrejme na místní poměry, vzpomněl jsem si na to, že vevanek nedávno dávala kytku, která mi připomněla ten chmerek. Projížděl jsem stránky a jen jsem zíral na tu skvělou plejádu fotek a komentářů pouhý týden dozadu. Jistě se každému styl stránek nemusí líbit, ale ten zájem řady nových talentů je snad zřejmý a my, starý inventář, jsme vždy připraveni případný nelad vyřešit...Vždy se nějaký okopávač kotníků najde, někomu snaha o kvalitu nemusí přijít zrovna vhod, ale držme se kréda těchto stránek, širokého záběru, vzájemné slušnosti a snahy obohatit nejen sebe, ale hlavně druhé...

Re: Re: Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 18:45, alesjirsa(m), (Kvízy)

Dobře, tudíž mám ještě jeden dotaz: Má někdo nějaké námitky k tomu, co tady Joska včera zmínil, aby byl kvíz nikoli první den v měsíci, ale první neděli v novém měsíci ?

Re: Re: Re: Vyhodnocení červencového kvízu 2016, 02.07.2016 20:13, Patrik(m), (Kvízy)

Já jsem pro...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30