O houbách

Vánoční cukroví

Boltcovitka ucho Jidášovo | | Kraken(m) | Moučník | Odležení týden, finální úprava cca 1 hodina |

Doporučit

Vánoční cukroví

Ingredience

500 gramů hub, sklenice marmelády, rum, cukr, mletá skořice, želírovací směs, čokoláda na vaření.

Postup

Ucha se povaří minimálně 10 minut. Slijete vodu, nakrájíte na jemno a dáte buď do pekáčku nebo nějaké hlubší misky. Přidáte marmeládu (já použil domácí třešňovou), skořici a rum, kterým netřeba šetřit. Týden nechat odležet v chladničce. Poté znovu povařit, přidat pektogel, nebo jinou želírovací směs a dosladit cukrem dle chuti. Na pečící papír vylít obsah, nechat ztuhnout, nakrájet na kostičky a pak je polít rozpuštěnou čokoládou, nebo natvarovat do rozpuštěné čokolády ve formičkách na cukroví.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30