O houbách

Houbový pekáček

| | hosta | Hlavní jídlo | 50 minut |

Doporučit

Houbový pekáček

Ingredience

přiměřené množství pevných hub - hříbků, podhříbků, ne žádné měkké babky nebo kačenky - podle velikosti pekáčku
anglická nebo debrecínská slanina - cca 5 dkg
sůl, kmín
3 stroužky česneku
koření podle vlastní chuti (já dala ostré grilovací)
trošku másla
smetana ke šlehání

Postup

Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží). Přímo v pekáčku - nebo na pánvi - na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše. V troubě vyhřáté na cca 200 stupňů nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny (neumím posoudit, já pekla v troubě kamen při vaření asi déle) vznikne neskutečná dobrota.

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie

    Seřadit podle vláken | Seřazení podle času


    Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30