Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Test foťáku..., 26.12.2016 22:10, Zdeno(m), (O fotografování)
...přesně dle Murphyho zásad...Když selžou všechny pokusy jak uvést přístroj do chodu, přichází ta nejvhodnější chvíle přečíst si návod...K tomuto kroku ovšem sahám jen v nouzi nejvyšší, přesvědčen, že vše funguje na principu "plug and play"...Metoda pokusu a omylu je ovšem také didakticky cenná, takže tenhle obrázek budiž výjimkou a důkazem, že znalost alkoholu "black and white" pomohla při návratu do standardu...
Re: Test foťáku..., 26.12.2016 23:30, Dano, (O fotografování)
Možná bys měl zkusit jinou whisky, ta Tě asi vrací v historii, dneska už se normálně dělaj barevné. Jinak, já taky nečtu návody, většinou jim nerozumím.
Re: Re: Test foťáku..., 27.12.2016 10:31, Zdeno(m), (O fotografování)
Hm, já už neumím ani číst...
Re: Test foťáku..., 27.12.2016 09:48, Lawnmower, (O fotografování)
No jestli je tohle SOOC (Straight Out of the Camera), tak to teda vůbec není špatný, protože B&W fotky většinou přímo z aparátu nelezou dobře a, alespoň já, do ČB jdu vždycky přes RAW. ...Možná si už basset s nastavením pohrál a máš tam od něho nějakej zděděnej preset.
Re: Re: Test foťáku..., 27.12.2016 10:30, Zdeno(m), (O fotografování)
Maybe yes, maybe no...Hlavně, že se mi barvy vrátily...
Re: Re: Re: Test foťáku..., 27.12.2016 12:54, basset(m), (O fotografování)
Ne, ne, mé ruce jsou v tom nevinně Ale vždy nám na školení různí lektoři tvrdili: "Selže-li vše, přečti návod." Hlavně v Menu existuje restore do továrního nastavení. Pak je foťák nastaven přesně podle příručky. Zdeno, měl jsi nastaveno v "Picture Style" písmeno M - Černobílý.
Re: Re: Re: Re: Test foťáku..., 27.12.2016 14:57, Zdeno(m), (O fotografování)
Vím, za chvíli mi to došlo a dal jsem si tam svůj obvyklý S...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30