O houbách

MykoManifest aneb Etický Kodex stránek www.ohoubach.cz


Autor: Forrest Run(m)


Můžete si tu jen neformálně poklábosit o houbingu. . . respektujeme, pokud Vám nejvíce vyhovuje být praktický hříbkař, co si rád vyběhne vyvětrat hlavu do lesů, k tomu si ukojit lovecký pud při lovu hub a pak si je doma chutně upravit a sníst, případně si ještě úlovky zdokumentuje, aby se s nimi mohl pochlubit přátelům "na stejné vlně"!;-)



NEBO



můžete postupem času jít více do hloubky. . . většina z nás vnímá fascinující obor Mykologie jako "Královskou disciplínu" přesahující mnoho vědních i praktických oborů. Pokud chce být člověk opravdu dobrý mykolog, musí být současně aspoň maličko geolog, půdolog, dendrolog, botanik, broučkař, zoolog, fotograf, kuchař, meteorolog, zahradník, atd. Musí být zkrátka pozorný a vnímavý vůči přirodě v celé její rozmanitosti. Jen tehdy, budete-li k ní vytrvale přistupovat s náležitou úctou a pokorou a současně se zvídavostí a otevřenýma očima, odmění se Vám plnými košíky, vzácnými nálezy i nevšedními zážitky.

Můžete se tu nechat nenásilně vést zkušenějšími, bez toho, aby se k Vám chovali s despektem nebo se povyšovali a demotivovali Vás. Každý chápe pod pojmem mykologie něco trochu jiného a my necháváme na uvážení a svobodné vůli každého návštěvníka/přispěvatele, jak ji bude vnímat a v jaké poloze a v jakém záběru mu bude poskytovat maximum radosti. Někteří z Vás zjistí, že, řečeno slovy Buddhistů:"Cesta je někdy cíl!";-)

Neostýchejte se požádat o pomoc kupříkladu s focením a následnými úpravami fotek, pěstováním hub, kde najít tu nebo onu vzácnější houbu, bude-li to možné, rádi se s Vámi podělíme o znalosti, případně Vás nasměrujeme k těm nejpovolanějším lidem nebo prověřeným zdrojům informací v knihách nebo na Internetu.

Prosíme Vás také, abyste si uvědomili, že hranice Vaší svobody končí na hranici svobody druhých. Buďte proto tolerantní, pokud se jejich pohled na mykologii bude od toho Vašeho lišit. Stejně jako Vám tu nikdo nebude nic vnucovat, prosíme Vás-ani Vy, byť v dobrém úmyslu, nikomu nevnucujte svoje názory a úhel pohledu jako ten jediný správný.

Děkujeme.
Váš tým budovatelů stránek!



Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30