| | Kájinka(m) | Předkrm | cca 80 minut |
Doporučit (Doporučeno: 4x)
náplň: cibule, chilli papričky, olivy, směs sušených hub, tvrdý sýr, česnek, kečup na potření těsta, sůl, pepř, kmín, vejce na pomašlování, olivový olej. Množství dle vlastního uvážení.
pivní těsto: 150g omegy, 0,5l piva, 0,5kg polohrubé mouky, špetka soli.
pivní těsto: do lehce osolené, prosáté mouky nastrouháme omegu, přidáme pivo a vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně půl hoďky odpočinout. Rychlejší variantou je použití listového těsta :-)
náplň: na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme chilli papričky. Když je cibulka dozlatova přidáme předem namočené houby a posekané olivy, podle chuti přidáme sůl, pepř, kmín. Lehce podusíme. Je možné houby předem povařit. Místo sušených hub, můžeme samozřejmně použít i čerstvé. V případě použití čerstvých hub bych doporučila ty houby, které nemají tendenci se "rozblemcat". Vhodné jsou například: hlíva, pařezník, opěnky, šii-take, kačenky, smrže ..... :-)
Z těsta si rozválíme tenkou placku přibližně obdélníkového tvaru. Potřeme lehce kečupem, poklademe vychladlou náplní a posypeme nastruhaným sýrem.
Zabalíme jako závin, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C dokud se to neupeče. V mém případě pečení trvalo přibližně 45 min.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času
Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.