O houbách

Matjesy z májovek

Čirůvka májovka | | basset(m) | Předkrm | 30 minut |

Doporučit

Matjesy z májovek

Ingredience

1 kg májovek
2 větší cibule
3 bobkové listy
3 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepř
sůl
olej

Postup

Májovky povaříme v mírně osolené vodě s kořením asi 5 minut, slijeme, houby usušíme v ubrouscích do sucha. Dáme do mísy, přidáme všechno koření z vaření, přidáme ještě 2 bobkové listy, smícháme s nakrájenou cibulí na proužky a ještě mírně prosolíme, zalijeme olejem. Celé přendáme do uzavíratelné nádoby.

Necháme 2 dny ležet. U nás se otvírá většinou už druhý den :)

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie

    Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


    Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30