O houbách

Nápady a připomínky k vývoji těchto stránek

Přidat nový příspěvek


Všechny své dobré (i jiné:) nápady, připomínky, bugy, atd. související s vývojem těchto stránek, prosím pište do této diskuse. Každý názor je vítán!


Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 20.10.2015 00:27, Tori(m)

Ahoj admine, bylo by možné neprovádět automatické opravy diakritiky (konkrétně přidávání mezery za každou tečku) uvnitř makra [ link ]? Když dám odkaz např. na nějaký .jpg soubor, přidá se před příponu mezera a odkaz nefunguje. (viz poslední příspěvky z určovny)

Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 20.10.2015 00:28, Tori(m)

(Samozřejmě jsem myslela interpunkci, ne diakritiku. )

Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 25.10.2015 18:51, admin(m)

Ahoj,

kdybych věděl jak, tak ano Ale zjistil jsem, že mé chabé znalosti regulárních výrazů na to asi nestačí

Pokud bys ho ale chtěla napsat, tak rád přidám

Tady je doplňování mezer:
$punctuation = ', . ';
$text = preg_replace('/(['. $punctuation. '])[\s]*/', '\1 ', $text);

A tady převod na odkaz:
$pattern="/\[link\=\"(. *?)\"\](. *?)\[\/link\]/";
$replacement="<a href='\\1' target='_blank' rel='nofollow'>\\2</a>";
$text = preg_replace($pattern, $replacement, $text);

Prozatím jsem alespoň přidal "nesystémovou" výjimku pro *.jpg a *.gif, aby se na ně doplňování mezer nevztahovalo, takže i tvé odkazy v určovně teď fungují.

Re: Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 03.11.2015 20:31, Tori(m)

No, vzhledem k tomu, že jde de facto o normalizaci dat a ne jejich odlišné zobrazení, by se opravování mezer mohlo provádět u každého příspěvku jen jednou, před uložením do DB. Tím pádem by nevadilo, pokud by nahrazovací funkce byla o chlup pomalejší.
Zpracování textu jen mimo makra bych pak řešila callbackem:

$func = function($matches) {
// případně i další normalizace
return $matches[1]. preg_replace('~([. , ])\s*~', '\\1 ', $matches[2]). $matches[3];
};
$text = preg_replace_callback('~(^|\\[/link\\])(. *)(\\[link\\]|$)~mU', $func, $text);

Alternativně se u hledání textu mimo makra dá použít kladná aserce, ale je to o trochu pomalejší, než obyč. subpattern. Nic lepšího mi nenapadlo. :-/ Příště nejdřív zkusím vymyslet řešení, než budu dávat podobné návrhy. :D

Re: Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 03.11.2015 20:32, Tori(m)

A koukám, že výjimka platí i pro . pdf, to je prima, díky.

Do Užitečných odkazů, 07.10.2015 17:18, basset(m)

Admine, můžeš přidat NaturAtlas

http://houby. naturatlas.cz

Díky

Re: Do Užitečných odkazů, 12.10.2015 21:57, admin(m)

Ahoj Henry, přidáno.

Atlas - mechorosty, 16.09.2015 15:31, chorcheee(m)

Navrhuji zavést tuto rubriku do hlavičky vedle "Atlas hub". Já bych do něj postupně povkládal nějaké běžné mešíky. . .

Re: Atlas - mechorosty, 16.09.2015 19:09, alesjirsa(m)

Kdysi tu dával Patrik návrh na atlas rostlin, já jsem ho v případě, že se neosvědčí, navrhl trochu podřadit na atlas stromů, poněvadž bez stromů by asi moc hub nebylo, co kdyby se přece jen udělal atlas rostlin ? Byly by tam rostliny včetně stromů a mechorostů.

Drobnosti k JS, 31.08.2015 16:52, Tori(m)

Týká se posílání nového příspěvku do galerie:

1. prvek s ID "showMoreDiv1" by měl být spíš div, když se do něj dávají blokové prvky.

2. Bug: Vyberu obrázek, objeví se mi select na přiřazení k atlasu. Změním obrázek na jiný, objeví se druhý select. Změním obrázek znova, objeví se třetí select. Tohle by se nemělo stát, bo všechny selecty mají stejné name a prázdné hodnota z nových selectů přepíše vybraný druh z prvního selectu. Stačilo by zjistit, jestli cílový prvek už něco obsahuje nebo ne, např. přidat do common. js před ř. 56 následující:

if (document. getElementById(target). childNodes. length != 0) { exit; }

(jen se musí zajistit, aby prvek #showMoreDivX neobsahoval ani bílé znaky)

3. Místo používání eval() na zpracování návratové hodnoty XHR (např. ve funkcích getAtlasList, validateUser, validateNazev) by se dalo zpracovat odpověď serveru jako JSON. Všechny současné prohlížeče to už pár let umí parsovat nativně, pro starší mám dobrou zkušenost s parserem json-sans-eval. Ze serveru už zřejmě jde JSON, zdá se mi.

Re: Drobnosti k JS, 31.08.2015 17:06, alesjirsa(m)

Já myslím, že jsem dokonce jednou přiřadil jeden obrázek přes přidávání příspěvků do galerie do atlasu, ale vůbec ho to tam nepřidalo. Sice nevím, jestli jsem třeba neudělal něco špatně, a přece jen už to je dlouho, ale myslím, že by to stálo za ověření.

Re: Drobnosti k JS, 06.09.2015 22:11, admin(m)

Teda, aby mi tu někdo takhle podrobně analyzoval javascript, to jsem ještě nezažil, krom basseta a jeho cenných rad s sql, díky Tori

ad 1. opraveno
ad 2. opraveno
ad 3. máš pravdu, ze serveru jde JSON, nemám ale sílu to teď přepisovat, na funkčnost to asi nemá vliv

Odkazy do atlasu, 31.08.2015 14:57, Tori(m)

1. Bylo by možné v atlase nepřidávat závorky okolo latinského názvu? Pokud jsou u názvu jména autorů rovněž se závorkami, tak se to plete. V odborných článcích se v podobném případě používají hranaté závorky okolo lat. názvu.

2. Nevím, jakým způsobem jsou v DB uložené názvy druhů v atlasu, nicméně: Co kdyby se latinské názvy hub v příspěvcích převáděly na odkaz do atlasu? Např. napíšu někde v galerii nebo určovně uprostřed věty "Boletus aereus" a udělá se z toho odkaz do atlasu. Muselo by se ale zkontrolovat (regulár + assertion?), jestli ten název není už uvnitř makra [ link ].

Re: Odkazy do atlasu, 06.09.2015 22:31, admin(m)

ad 1. dobrý tip, nasazeny hranaté závorky.
ad 2. ten nápad už tu kdysi byl, ale ještě jsem se k jeho realizaci nedostal. Myslím, že by se to dalo použit i čekých názvů, ne jen těch latinských. Pokud máš k technickému řešení něco víc, tak sem s tím

Re: Re: Odkazy do atlasu, 07.09.2015 00:46, Tori(m)

ad 1: A kdyby tam nebyly žádné závorky okolo? Jak by se ti to zdálo?
ad 2: napíšu zprávu.

Re: Re: Re: Odkazy do atlasu, 07.09.2015 18:01, admin(m)

ad 1. nevím, ať se vyjádří někdo další, nejlépe mykolog, co je správně

Re: Re: Re: Re: Odkazy do atlasu, 07.09.2015 20:42, alesjirsa(m)

Sice nejsem mykolog, ale myslím, že hranaté závorky se používají pro výslovnost (třeba nějakých slov v cizím jazyce) a k latinským názvům se nehodí.

Re: Re: Re: Re: Re: Odkazy do atlasu, 06.10.2015 11:03, Hanýžka(m)

Hranaté závorky určitě ne.

Nová kategorie, 15.08.2015 09:55, alesjirsa(m)

Ahoj,
napadlo mě, když už se sem tam na diskusi objeví nějaká diskuse související s mikroskopováním hub, že by se na to založila samostatná kategorie.

Re: Nová kategorie, 21.08.2015 09:08, admin(m)

Ahoj,
jak sám píšeš, je to sem tam. Nemyslím, že si to zaslouží samostatnou kategorii, takových by za chvíli mohlo být 10 a bylo by to na úkor přehlednosti

Re: Re: Nová kategorie, 21.08.2015 12:24, alesjirsa(m)

No, když to tak vezmeš, tak diskuse o fotografování (které mají samostatnou kategorii) se očividně objevují zřídka, zatímco o mikroskopování se jich objevuje čím dál více. Ale samozřejmě byl to jen návrh.

Re: Re: Re: Nová kategorie, 21.08.2015 17:46, Tori(m)

Můžeme to příště probírat přes zprávy.

Recepty , 28.07.2015 12:37, Kraken(m)

Ahoj admine. Přidal jsem nový recept a pořád mi to hlásí, že obrázek zatím chybí. A přitom mi to nenabízí žádnou možnost, jak bych tam fotku mohl přidat. Dělám něco špatně?

Re: Recepty , 03.08.2015 20:28, admin(m)

Ahoj,
opravil jsem, je to tak doufám správně?

Dotaz ke kategoriím, 22.07.2015 20:17, Tori(m)

Zdravím admina. Všimla jsem si teď, že při zakládání vlákna v galerii mu můžu nastavit libovolnou kategorii, ale když se spletu/zapomenu a chci tu kategorii za pár vteřin změnit, tak už mě to nepustí, že prý jen moderátoři. To je vlastnost, nebo nekonzistence?

Re: Dotaz ke kategoriím, 25.07.2015 11:38, test

Ahoj, už to funguje ;)

Re: Re: Dotaz ke kategoriím, 25.07.2015 13:05, Tori(m)

Super, díky!

Re: Re: Re: Dotaz ke kategoriím, 27.07.2015 09:59, alesjirsa(m)

Ještě dodatek: U normálního uživatele by se "Změna kategorie" u vláken jiných uživatelů ani nemusela zobrazovat. Stejně jako je to s "Upravit/smazat".

Červený seznam, 20.07.2015 17:09, alesjirsa(m)

Ahoj,
u pavučince hnědočerveného chybí zařazení do Červeného seznamu, kde je pod synonymem "pavučinec nachový".

Re: Červený seznam, 25.07.2015 11:07, admin(m)

Zařazeno, díky.

Další bugy ..., 08.07.2015 13:43, alesjirsa(m)

. . . , které se tentokrát týkají rubriky "Galerie a diskuse". V náhledu při přidávání nového příspěvku je pár nedostatků a přeci jen je to náhled, takže by to tam podle mého názoru nemělo chybět.
1) Ukončení odstavce a vytváření nového (Třeba když tady dělám to 1), 2) . . . , tak to píšu do nových odstavců) se v náhledu nezobrazuje. V náhledu se to zobrazuje v též řádce (viz. obrázek - psal jsem do nových sloupců jména hřibů a v náhledu se mi zobrazily do řádky).
2) Smajlíci také nejsou v náhledu zobrazeni v plné kráse.
3) Tučné písmo . . .
4) Odkazy . . .

Tentýž bug se projevuje v zobrazení posledních reakcí na příspěvek uživatele.

Re: Další bugy ..., 25.07.2015 11:02, admin(m)

Máš pravdu, je to teď lepší?

Re: Re: Další bugy ..., 25.07.2015 18:49, alesjirsa(m)

Je, díky.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30