O houbách

Nápady a připomínky k vývoji těchto stránek

Přidat nový příspěvek


Všechny své dobré (i jiné:) nápady, připomínky, bugy, atd. související s vývojem těchto stránek, prosím pište do této diskuse. Každý názor je vítán!


Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Chráněné houby ČR, 19.12.2015 19:19, alesjirsa(m)

Ahoj,
chtěl bych upozornit v atlase na chybějící přidání do seznamu zvláště chráněných druhů ČR u nedávno přidané položky "Loupavka vápencová (Hysterangium calcareum)". A zároveň s tím bych se chtěl zeptat, zda by šlo udělat automatické zařazování hub v atlase do tohoto seznamu stejně, jako je to u Červeného seznamu.

Re: Chráněné houby ČR, 30.12.2015 15:50, admin(m)

Ahoj, jasně, díky, zařazeno.

Atlas, 19.12.2015 10:24, b.gun(m)

Zdravím, v Atlase by to chtělo dořešit tyto 2 položky: sloučení, velká písmena u českého názvu, formát vědeckého názvosloví. . .

http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/775/jazourek-Cookeuv/
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/826/Pazoubek-Cookeuv/

Re: Atlas, 27.12.2015 10:57, b.gun(m)

A teď koukám, že je v Atlase dvojmo i křemenáč smrkový.

http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/311/Kremenac-smrkovy/
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/674/kremenac-smrkovy/

Re: Re: Atlas, 27.12.2015 19:20, b.gun(m)

A měla by se upravit položka křemenáč dubový na Křemenáč krvavý (Leccinum aurantiacum (Bull. ) Gray).

http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/153/Kremenac-dubovy/

Re: Re: Re: Atlas, 30.12.2015 15:49, admin(m)

Ahoj, díky, vše opraveno.

určovna - řazení, 05.11.2015 10:05, Tori(m)

V určovně by odkazy na řazení příspěvků mohly taky být zarovnané napravo, stejně jako v diskusi+vývoji. Tomu bloku <p> jen chybí třída "orderBy".

Re: určovna - řazení, 17.11.2015 21:25, admin(m)

posunuto

voskovka a nyní už i rezavec :)., 02.11.2015 11:59, chorcheee(m)

Ahoj Admine,

koukám, že tu jsi, tak vkládám zprávu, kterou jsem Ti a fáfovi posílal 30. 10. a nevypadá to, že by se k Tobě dostala (voskovka krvavá je stále v Atlasu beze změny). No a navíc poprosím o opravu latinského jména rezavce uzlinatého. Má být samozřejmě Inonotus. . . (nějak mi to počáteční "I" vypadlo ). Předem díky.


"Ahoj Admine a Fáfo,

prosím o smazání voskovky krvavé, kterou jsem založil v Atlasu. Herčus se pak vyjádřil, že je to spíše liškovitá, ale ani tak si z fotografie není na 100% jistý.

A nebo přejmenovat na "Voskovka krvavá (skupina) (Hygrocybe miniata, group)"

Myslím, že to je dobrý nápad, protože obtížné skupiny a agregáty se do našeho Atlasu jinak těžko dostanou, protože je většinou nikdo nemá určeny na 100%.

A nešlo by, prosím umožňit, aby ZAKLADATEL POLOŽKY v Atlasu ji mohl editovat či smazat celou?
"Titulní fotografie může mazat jen fáfa". Nevíte jak tato blbost vznikla? Myslím, že ani fáfa z toho není nadšený (proto mu posílám v kopii, aby se k tomu mohl vyjádřit).

Když tam něco blbě vložím, měl bych to taky sám smazat a ne stále otravovat Admina, ne?

Předem díky a mějte se.

jirka"

Re: voskovka a nyní už i rezavec :)., 04.11.2015 22:26, admin(m)

Ahoj Jirko,

k původnímu dotazu jsem ti napsal PM a rezavec je opraven.

r.

Re: Re: voskovka a nyní už i rezavec :)., 12.12.2015 19:33, Patrik(m)

Když už tady chcete strkat skupiny hub, které se i mikroskopicky určují špatně, používat označení skupina a v latinském group mě nepříjde zrovna perfektní. Pro tyto určení, které nejsou zcela 100%, ale víme, že např. Diatrype stigma má další asi 3 makroskopicky nerozeznatelné a i mikroskopicky špatně odlišitelné druhy, označujeme to jako Diatrype stigma agg. (agg = agregát)

"Nezařazené" fotky, 02.11.2015 08:23, Tori(m)

Ahoj, dotaz k fotkám na profilu uživatele: Proč se pod nadpisem "Nezařazené fotky" zobrazují i fotky, které už jsem přesunula do některé galerie?

PS: Na ten regulár ještě kouknu, jestli by to nešlo nějak jednoduše.

Re: "Nezařazené" fotky, 02.11.2015 09:40, admin(m)

Ahoj,
napiš prosím konkrétní případ - které fotky?

Re: Re: "Nezařazené" fotky, 03.11.2015 19:29, Tori(m)

Např. ID 44658, 43248 jsou zařazené pod galerii "Mikro", ID 44212, 43222, 43221, 42874, 42873, 42872. . . jsou zařazené pod "Houby". Všechny z nich jsou zároveň zobrazené i pod nadpisem "Nezařazené fotky".

Re: Re: Re: "Nezařazené" fotky, 04.11.2015 22:21, admin(m)

Díky za upozornění, je to opraveno.

Re: Re: Re: Re: "Nezařazené" fotky, 04.11.2015 22:29, Tori(m)

Prima, díky moc.

Atlas hub - moje chyba v názvu ale i dotaz obecnější..., 25.10.2015 17:56, chorcheee(m)

Ahoj Admine,

mohu poprosit o smazání "s" z mého latinského názvu trepkovitky. Má být "Crepidotus", ale mám tam "Crepidostus". Díky moc.

A nyní obecnější dotaz (tohle jsem Ti mohl napsat v SZ, že? ): Když otevřu atlas a dám vyhledat druh, načítají se náhledy a tak se mi pozice houby, kterou hledám třeba několikrát změní. Trvá to třeba 15 s než se náhledy načtou a přestane se to posunovat. Nešlo by nějak zafixovat polohu, kterou mám najetou (ať se pod tím náhledy třeba načítají)?

A myslíš, že tenhle systém bude fungovat až bude v atlasu třeba 2x tolik položek? Nebude nutné to nějak rozdělit do více stránek třeba podle abecedy? Mně tento způsob - vše na jedné stránce - vyhovuje. Ale mám pocit, že už je tam těch hub moc. Nebo mám něco špatně já? Třeba internetový prohlížeč? Předem díky za odpověď.

Re: Atlas hub - moje chyba v názvu ale i dotaz obecnější..., 25.10.2015 19:07, admin(m)

Ahoj,

opraveno, a ta Trepkovitka nemá žádné druhové jméno?

Atlas - máš pravdu, nějaké stránkování bych tam měl udělat Zafixování polohy jsem teď doufám provedl, pokud můžeš, tak prosím otestuj. A členění podle abecedy tam je, stačí použít nahoře zobrazovanou abecedu ;)

Re: Re: Atlas hub - moje chyba v názvu ale i dotaz obecnější..., 25.10.2015 23:49, chorcheee(m)

Díky,

trepkovitku jsem založil jako rod, anžto se jednotlivé druhy většinou nedají makroskopicky odlišit. Je to nový počin, ale Zdeno psal, že se mu má aktivita líbí (plno rodů v atlasu není, protože si v nich nikdo nelajzne říci, že to je přesně tento druh a mě to přijde škoda. . . ).

Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 20.10.2015 00:27, Tori(m)

Ahoj admine, bylo by možné neprovádět automatické opravy diakritiky (konkrétně přidávání mezery za každou tečku) uvnitř makra [ link ]? Když dám odkaz např. na nějaký .jpg soubor, přidá se před příponu mezera a odkaz nefunguje. (viz poslední příspěvky z určovny)

Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 20.10.2015 00:28, Tori(m)

(Samozřejmě jsem myslela interpunkci, ne diakritiku. )

Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 25.10.2015 18:51, admin(m)

Ahoj,

kdybych věděl jak, tak ano Ale zjistil jsem, že mé chabé znalosti regulárních výrazů na to asi nestačí

Pokud bys ho ale chtěla napsat, tak rád přidám

Tady je doplňování mezer:
$punctuation = ', . ';
$text = preg_replace('/(['. $punctuation. '])[\s]*/', '\1 ', $text);

A tady převod na odkaz:
$pattern="/\[link\=\"(. *?)\"\](. *?)\[\/link\]/";
$replacement="<a href='\\1' target='_blank' rel='nofollow'>\\2</a>";
$text = preg_replace($pattern, $replacement, $text);

Prozatím jsem alespoň přidal "nesystémovou" výjimku pro *.jpg a *.gif, aby se na ně doplňování mezer nevztahovalo, takže i tvé odkazy v určovně teď fungují.

Re: Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 03.11.2015 20:31, Tori(m)

No, vzhledem k tomu, že jde de facto o normalizaci dat a ne jejich odlišné zobrazení, by se opravování mezer mohlo provádět u každého příspěvku jen jednou, před uložením do DB. Tím pádem by nevadilo, pokud by nahrazovací funkce byla o chlup pomalejší.
Zpracování textu jen mimo makra bych pak řešila callbackem:

$func = function($matches) {
// případně i další normalizace
return $matches[1]. preg_replace('~([. , ])\s*~', '\\1 ', $matches[2]). $matches[3];
};
$text = preg_replace_callback('~(^|\\[/link\\])(. *)(\\[link\\]|$)~mU', $func, $text);

Alternativně se u hledání textu mimo makra dá použít kladná aserce, ale je to o trochu pomalejší, než obyč. subpattern. Nic lepšího mi nenapadlo. :-/ Příště nejdřív zkusím vymyslet řešení, než budu dávat podobné návrhy. :D

Re: Re: Re: Automatická oprava diakritiky rozbije linky, 03.11.2015 20:32, Tori(m)

A koukám, že výjimka platí i pro . pdf, to je prima, díky.

Do Užitečných odkazů, 07.10.2015 17:18, basset(m)

Admine, můžeš přidat NaturAtlas

http://houby. naturatlas.cz

Díky

Re: Do Užitečných odkazů, 12.10.2015 21:57, admin(m)

Ahoj Henry, přidáno.

Atlas - mechorosty, 16.09.2015 15:31, chorcheee(m)

Navrhuji zavést tuto rubriku do hlavičky vedle "Atlas hub". Já bych do něj postupně povkládal nějaké běžné mešíky. . .

Re: Atlas - mechorosty, 16.09.2015 19:09, alesjirsa(m)

Kdysi tu dával Patrik návrh na atlas rostlin, já jsem ho v případě, že se neosvědčí, navrhl trochu podřadit na atlas stromů, poněvadž bez stromů by asi moc hub nebylo, co kdyby se přece jen udělal atlas rostlin ? Byly by tam rostliny včetně stromů a mechorostů.

Drobnosti k JS, 31.08.2015 16:52, Tori(m)

Týká se posílání nového příspěvku do galerie:

1. prvek s ID "showMoreDiv1" by měl být spíš div, když se do něj dávají blokové prvky.

2. Bug: Vyberu obrázek, objeví se mi select na přiřazení k atlasu. Změním obrázek na jiný, objeví se druhý select. Změním obrázek znova, objeví se třetí select. Tohle by se nemělo stát, bo všechny selecty mají stejné name a prázdné hodnota z nových selectů přepíše vybraný druh z prvního selectu. Stačilo by zjistit, jestli cílový prvek už něco obsahuje nebo ne, např. přidat do common. js před ř. 56 následující:

if (document. getElementById(target). childNodes. length != 0) { exit; }

(jen se musí zajistit, aby prvek #showMoreDivX neobsahoval ani bílé znaky)

3. Místo používání eval() na zpracování návratové hodnoty XHR (např. ve funkcích getAtlasList, validateUser, validateNazev) by se dalo zpracovat odpověď serveru jako JSON. Všechny současné prohlížeče to už pár let umí parsovat nativně, pro starší mám dobrou zkušenost s parserem json-sans-eval. Ze serveru už zřejmě jde JSON, zdá se mi.

Re: Drobnosti k JS, 31.08.2015 17:06, alesjirsa(m)

Já myslím, že jsem dokonce jednou přiřadil jeden obrázek přes přidávání příspěvků do galerie do atlasu, ale vůbec ho to tam nepřidalo. Sice nevím, jestli jsem třeba neudělal něco špatně, a přece jen už to je dlouho, ale myslím, že by to stálo za ověření.

Re: Drobnosti k JS, 06.09.2015 22:11, admin(m)

Teda, aby mi tu někdo takhle podrobně analyzoval javascript, to jsem ještě nezažil, krom basseta a jeho cenných rad s sql, díky Tori

ad 1. opraveno
ad 2. opraveno
ad 3. máš pravdu, ze serveru jde JSON, nemám ale sílu to teď přepisovat, na funkčnost to asi nemá vliv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30