Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Konec kvízu..., 13.10.2018 17:51, Zdeno(m), (Kvízy)
Aleš je tutovou sázkou na jistotu...Jen si s Pepou Sedláčkem myslíme, že ten houžovec je vlčí vzhledem k relativní hladkostí ostří lupenů. Slizáky bych taky viděl spíše mazlavé. I tak je to bohatě na bobkové listí. Obrázek s blahopřáním a potlesk. Večer pošlu kompletní fotku březovníka i slizáků.
Re: Konec kvízu..., 13.10.2018 18:54, alesjirsa(m), (Kvízy)
Rozdíly mezi L. castoreus a vulpinus mi nejsou úplně jasné. Myslel jsem si předtím, že vlčí by měl mít klobouk pokrytý bělavou plstí, ale to může mít i bobří. Jak se tedy liší ?
Re: Re: Konec kvízu..., 13.10.2018 19:10, Zdeno(m), (Kvízy)
Dle Hagary tím ostřím lupenů...
Re: Konec kvízu..., 13.10.2018 21:37, basset(m), (Kvízy)
Něco k tomu mangoldu 1. mangold povařit v mírně osolené vodě cca 8 minut 2. scedit 3. na pávni rozehřát máslo 4. přidat rozetřený česnek 5. přidat mangold a chvilku podusit (pozor na zhořknutí) 6. přidat uvařené brambory a rozštouchrat, osolit a opepřit Recept je z Chorvatska. Mangold lze nahradit špenátem, ale mangold je lepší. V Chorvatsku se mangoldu říká blitva a červenou formuu moc neznají. Takto podané brambory se podávají k vařené nebo pečená rybě pražma (orada), mořský vlk (brancin)... . Doma ovšem tento recept používáme k jakémukoli masu. Zkuste.
Re: Re: Konec kvízu..., 13.10.2018 21:57, Zdeno(m), (Kvízy)
Mangold jsme pěstovali už v osmdesátých letech z německého osiva, fotka je z aktuální výstavy zeleniny, ovoce a hub ve Stráži nad Nisou. Do zítřejšího odpoledne vystavujeme stovku druhů hub, což je skoro sci-fi vzhledem ke stavu libereckých lesů...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30