O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis





Kvíz pro pátečníky

Kornice borová - paradox, 26.03.2017 11:06, Yohaness(m), (Houby)

Některé zážitky jsou opravdu nepochopitelné. Přál jsem si letos vyfotit kornici borovou a tak jsem ji všude hledal. Prohlédl jsem stovky borových větviček a nic. Nakonec jsem dostal jednu větvičku od Fáfy, který jí měl od Petra Součka z Kolovrat u Prahy. Bohužel ale větvička byla suchá, kornice jako černé tečky a nepomohlo ani doporučené rozvlhčení, asi už bylo po nich.
No nic, řekl jsem si, a i tak jsem vzal větvičku s sebou včera na procházku s tím, že tedy vyfotím alespoň toto stadium. Zašel jsem do místa, kde borovice rostou, aby byla větvička jako doma. Když jsem vytahoval foťák, zjistil jsem, že hned vedle mne leží jiná větvička, úplně obalená těmito kornicemi v rozvinutém stádiu...

Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 11:06, Yohaness(m), (Houby)

No chápete to?

Re: Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 11:45, Tori(m), (Houby)

Houby jsou pěkný poťouchlíci. : )

Re: Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 11:50, alesjirsa(m), (Houby)

Gratuluji.

Re: Re: Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 18:02, Zdeno(m), (Houby)

Mezi nebem a zemí je mnoho věcí. Třeba houby...

Re: Re: Re: Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 19:43, chorcheee(m), (Houby)

Ne, nechápu to .

Re: Re: Kornice borová - paradox, 26.03.2017 20:29, Forrest Run(m), (Houby)

Náhoda přeje připraveným, parádička, Draku!:-)

Využiju vmezežení se, pogratuluju srdečně fšem Houbolofcům (ozbrojeným košíkem a nožem, i beze zbraní) k prvonálezům...zdá se, že letos nebude nouze o fešácký mykošpeky typu Ohnivec zimní nebo krasočíšky.... a podám stručný info, co se dá najít při sklizni česneku medvědího v Polabí.
S Kájinkou jsme našli nejen několik už poměrně velkejch plodnic Křehutky z okruhu vodomilné, ale i vzácnější Terčovnice síťnaté.
Typičtějším substrátem jsou pro ně devětsiloviště na vápenci či alespoň mírně bazickým substrátu, tak je nezapomeňte překontrolovat, když uvidíte květy devětsilů.
Kdo se bojí, že si je splete s řasnatkama, stačí přivonět, SAVO hadr, jen Vás to nesmí odradit od následný konzumace, stačí spařit vodou a je to lepší než některý jiný smržovitý, mezi který tato houbelec patří!:-)
Zkontrolovali jsme i moje první rakušácký ohnifcoviště u Lysé...zasvěcenci vědí....ohnifci jsou v ideálním stádiu rozpuku, už se otvírají jako růžičky, červená svítí na několik metrů a vegetace je zatím nepřerůstá, takže kdo na ně ještě neměl štěstí, hybaj do průseků v akátech...vysoký napětí, Voe!:-)

A kdopá pojede do starejch mechatejch smrčin pátrat po masečníkovi?


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30