O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis





Kvíz pro pátečníky

Vyluštění..., 09.12.2016 22:18, Zdeno(m), (Kvízy)

Opravdu, do mozaiky chorcheee přispěl tou poslední položkou a stává se vítězem. Zítra dám fotku celého pavučince...Dole už to začalo být poněkud nepřehledné...Obrázek vítězi, poděkování dalším, vcelku zdatným...Obrázek z kategorie, ze které mám přezdívku ledový kouzelník, zimních fotek mám tisíce...

Re: Vyluštění..., 09.12.2016 22:29, chorcheee(m), (Kvízy)

Díky, Zdeno, udělal jsi mi radost (víš, jak rád vyhrávám ).

Pavučince osikového jsem se naučil před pár měsíci. Před měsícem jsem ho pak konečně našel na odkališti Hodějovice. Je to zajímavá houba, pavučinec, který je makroskopicky asi fakt jednoznačný. Ale vidím, že tu není znám ani u matadorů. Ty ostatní houbové položky mi přišly jasné.

Ale, abyste si nemysleli, že se vytahuji, přiznám na sebe jednu věc: když jsem odcházel do toho restauračního podniku, bylo 20:34, tedy začátek kvízu. Rozkliknul jsem "botanickou" a nevěděl! Moc jsem o tom nepřemýšlel a říkal si: "Než se vrátím, voni to vyluštijó". Nevyluštili a já tak mohl nastoupit s pavučincem.

Ještě jednou, Zdeno, díky za kvíz a nyní, když se cítím jako vítěz, si dovolím (i když jsem sliboval, že to nebudu dělat) zamentorovat (a klidně mě pošlete někam): Myslím, že opravdu není zapotřebí sem dávat spousta nehoubového. To bohužel myslím i na Zeda. Znaky a dveře aut, to mi přijde fakt úchylné.

Spřízněné či konkurenční Houbaření je v tomto podle mého lepší! Tam si takovéhle věci nikdo nedovolí dát! Je to samozřejmě asi zejména tím, že tam (spolu)vládne psychopatický robi. Ale právě v tom spatřuji jeho pozitivum (na každém lze najít pozitiva i negativa, záleží co, kdo, kdy a proč chce hledat...)

Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 22:47, basset(m), (Kvízy)

Chorchee, moc sem na stránky momentálně nevstupuji, protože jako obvykle ke konci roku a na začátku roku nestíhám, ale dnes udělám výjimku. O tom, co sem kdo dává nebo nedává, snad nebudeš rozhodovat Ty. Zaměření těchto stránek není v žádném případě jenom mykologické. Jsme tady komunita, která sdílí nejen houbařské, ale jakékoli jinak zaměřené příspěvky. Řada z nás se zná osobně z různých akcí a mimo-mykologické aktivity jsou pro nás často stejně důležité, jako ty mykologické.
Nic Ti přeci nebrání použít "zlatého" vlkova pravidla: "použij kolečko" (pokud kolečko na myši nemáš, kup si takovou myš, která kolečko má a nekomentuj to, co se Tobě nebo Ti nelíbí). A slovo "uchylné" v Tvém příspěvku mě doopravdy vytočilo. Přemýšlej o tom, co kam a komu napíšeš !!! (doktore)

Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 22:53, chorcheee(m), (Kvízy)

V pořádku, já souhlasím, že nemám páky a ani právo určovat, kam se budou stránky ubírat. Jen jsem chtěl potvrdit, že tento můj, již dříve prezentovaný, názor mám dlouhodobě. Že to nebylo jen vyskočení "čertíka z krabičky". A kolečko nekomentuji. To už dříve asi nejtrefněji komentoval Yohaness.

Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:00, basset(m), (Kvízy)

Asi Tě zklamu, ale nic jsi nepochopil.

Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:08, chorcheee(m), (Kvízy)

Nezklameš . Když jsem nic nepochopil, tak ani toto .

Nicméně, přesto věřím, že to nebylo nic osobního vůči Zedovi, a že to nebere ve zlém. Vím dobře a oceňuji, co vše pro tyto stránky dělá. Stejná výtka platí pro petrasovy jitrnice a TondazKralupově vtipu s premierem (i když tomu jsem se upřímně zasmál ). Nicméně to vše mi přijde, že snižuje odbornou úroveň stránek. Pokud nedoceňuji tu lidskou, odpusťe mi, pokud můžete. Jsem asociál...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:15, petras, (Kvízy)

Odbornou stránku to vůbec nesnižuje,té je tady dost,to ostatní je navíc a dělá to stránky lidštější.A moje jitrnice-klobásy ty už vůbec ne.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:27, basset(m), (Kvízy)

Promiň, ale stále meleš to samé a nechápeš. O odbornou úroveň stránek máš strach snad jenom Ty Žádná fotka ze života to podle mne rozhodně nesnižuje.
PS:
Klobásy od Petrase jsou super a začnu o nich přemýšlet
Vtip od Tondy není jenom o Sobotkovi (Nebo že by jenom o něm )

Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:07, petras, (Kvízy)

Myslím,že většině rozsah těchto stránek vyhovuje,jinak by tu asi nebylo víc kategorií.Pokud chceš čistě houbové prostředí,tak asi nezbývá nic jiného,než jít na Houbaření.Mně taky nevyhovuje Na houby,ale přece jim tam nebudu psát,že jsou někteří h....a a tak tam nechodím.Dal jsem pár fotek na Houbaření a bylo mi řečeno,že dávám stejné fotky sem i tam a že to obtěžuje,když se dotyčný dívá na oba weby,tak jsem přestal obtěžovat a už tam nic nedávám.Řeknu Ti na rovinu,bývala tu pohoda,Tvoje reakce mi dost vadily.Aleš a Patrik,se zpočátku taky chovali trošku arogantně,zvlášť k lidem o mnoho let starším.To se ale rychle změnilo a zvlášť Aleš se hodně vypracoval.Patrik je na mně moc vědecký,taky se mi nelíbí co dělal s atlasem,ale moc tam nechodím.Asi tak.Klobásy se vydařily.

Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:15, chorcheee(m), (Kvízy)

Ještě k nahouby.cz: Díky anonymitě tam lidé píší hrozné věci a urážky. Asi to neoceníte, ale já považuji a vždy budu považovat za svou silnou stránku, že dokáži říkat co se mi nelíbí pod svou identitou (a že mi za to nikdo ještě nerozbil ciferník ).

Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:19, petras, (Kvízy)

To je správné, já se taky za nic neschovávám, jen jsem chtěl říct, že když mně to někde štve, tak tam nelezu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 09.12.2016 23:24, chorcheee(m), (Kvízy)

Petrasi, jasně, díky, souhlas. Napíšu Ti zprávu. Jedna věc by mě ještě zajímala a kdybych ji tu řešil, protiřečil bych si v tom, co se vám tu nyní snažím "tlačit" (že to sem nepatří ).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 10.12.2016 07:18, MACEK, (Kvízy)

Petras souhlasím s tebou a Bassetem.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 10.12.2016 08:48, Tori(m), (Kvízy)

Petrasi, já to mám taky takhle. Ale když ono je to (pro jiné lidi) o tolik zajímavější někam vlézt a poslat všechny do (kamkoliv). Asi jako kdyby Čech přišel do hospody v Terchové, vyskočil na stůl a zvolal: "Vy ste tady pěkný volové, dyž nevíte, že Jiří Jánošík byl maďarský žid". Prostě to je taková povaha, zkoušet, co kdo snese, koho ještě můžu beztrestně urazit, co mi ještě projde. A zároveň bohužel dost inteligence, aby se to nezkoušelo na lidi, kteří by ho za odměnu poslali na 3 měsíce do sádry.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 10.12.2016 09:46, chorcheee(m), (Kvízy)

Tori má asi pravdu. Myslím, že nejsem zlý člověk a nedělám to proto, abych někomu ublížil. Přesto při mé inteligenci těžko můžu zapírat, že nevidím, že to tu nedopadá na úrodnou půdu a "že tím nikomu neprospěju". Jedno z mála vysvětlení, které asi obstojí je, že to dělám pro nějakou svou duševní poruchu, anomálii (nebo prostě proto, že jsem vůl).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 10.12.2016 14:04, Joska(m), (Kvízy)

"(nebo prostě proto, že jsem vůl)"
Ale to asi není žádná anomálie, zase se zbytečně nevytahuj, do podobné kategorie nás spadá většina (napsat lidstva mi připadne trochu velikášské).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 10.12.2016 10:13, Pavla, (Kvízy)

Tori, krásně jsi to vystihla a popsala.

Letos jsme trávili v Terchovej dovču a pár místních krčem navštívili, takže si dovedu živě představit, jaký konec by to vzalo. Na druhou stranu jsme navštívili i jejich kostel, kde mají trvale vystavený nádherný a pohyblivý betlém.

Je čas vánoční, tak buďme k sobě hodní a tolerantní.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyluštění..., 15.12.2016 14:44, Hanýžka(m), (Kvízy)

Koukám, že nerostou houby a tak se řeší houby. Komu se nelíbí fotky jitrnic, ať si dává zobrazit jen kategorii o houbách (to dělám já, když nestíhám, ale přemůže mě zvědavost). Mně se jitrnice líbí, pokud jsem najezená, ale chápu, že hladového to může děsně rozhodit až i naštvat. Komu se nelíbí fotky hub, ať o tom píše v kategorii o fotografování. A komu se nelíbí špatná určení, ať se podívá na svá vlastní určení za 10 let, hned bude shovívavější. (Nevadí mi špatné určení, vždy to někdo opraví a nikdo neumí všechno. Vadí mi ale, když někdo kritizuje určení druhých (typicky někdo mladý a neklidný), když sám ještě před půl rokem střílel od pasu a i teď pochybuji, že sežral všechnu moudrost světa...


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30